Bortega-boris cebulj sp Rolo vrata on Vimeo.

Iščete garažna vrata na motorni pogon, z zanesljivim daljinskim odpiranjem, ki zavzamejo malo prostora v garaži, so varna pred vlomilci in bodo izdelana v dimenzijah za vašo garažo?
Naša vrata poleg tega tudi odlično zvočno in toplotno izolirajo, vgrajena imajo senzorska varovala in možnost ročnega dviga ob izpadu električne energije. Rolo garažna vrata so primerna za skoraj vsako garažo. Lamele se s pomočjo navijalnega sistema navijajo na cev v kaseto.

Zakaj rolo sistem garažnih vrat ?

Rolo garažna vrata so primerna za skoraj vsako garažo. Lamele se s pomočjo navijalnega  sistema navijajo na cev v kaseti.

  • optimalen izkoristek prostora saj kaseta zavzame samo 30 x 30 cm
  • edini sistem garažnih vrat ki se lahko montira na zunanji strani garaže
  • vsi sestavni deli razen pogonskega mehanizma in motorja so izdelani iz kvalitetnega aluminija
  • dodatna varnost pred vlomom
  • standardno motorno in daljinsko upravljanje z možnostjo senzorskega ali tlačnega varovanja pred vkleščenjem
  • sistem s pomičnim navijalnim mehanizmom za optimalno spuščanje lamel v vodila za višja vrata od treh metrov.
  • zvočna izolacija, ki preprečuje prenašanje tresljajev na stavbo
  • vizualna usklajenost z roletami

Princip delovanja

Tubularni motor vrti osovino pritrjeno na sredini kasete in z navijanjem dviga lamele. Pogon rolo vrat je standarden z motorjem, regulacija pa z daljinskim upravljalcem.

rolo_vrata_bortega_1

Lamele garažnih rolo vrta so izdelane iz aluminija ter polnjene z izolacijsko peno. Debeline 18 mm in višine 77mm so primerne tudi za širine do šestih metrov. Lamele so polnjene s poliuretansko peno visoke gostote, kar pripomore k toplotni in zvočni izolaciji prostora obenem pa daje lameli stabilnost. Še večjo stabilnost vratom nudi ekstrudirana lamela in se uporablja za spodnjo lamelo. V garažah ali delavnicah brez zagotovljenega prezračevanja, vratom lahko dodamo lamele z zračnimi režami.

rolo_vrata_bortega_2

 

Delovanje je električno z motorjem, krmiljenje pa z daljinskim upravljalcem terz možnostjo ročnega odpiranja s palico v primeru izpada električne energije.

rolo_vrata_bortega_4 rolo_vrata_bortega_3

Za več svetlobe v garaži lahko nekaj lamel zamenjamo s svetlobnimi lamelami. To so ekstrudirane aluminijaste lamele s prozornim polikarbonatnim trakom na notranji strani lamele. Za garaže brez okenskih virov dnevne svetlobe je priporočljivo dodati vsaj dve svetlobni lameli.

rolo_vrata_bortega_5

Izkoristek prostora

Edino Rolo garažna vrata vam omogočajo, da vam na voljo ostane ves prostor pod stropom. Za razliko od krilnih vrat se vrata odpirajo tako, da vam ostane uporaben tudi ves prostor pred garažo. Princip delovanja garažnih rolo vrat je, da se lamele zvijejo v 30 x 30 cm veliko škatlo, ki je montirana pod stropom garaže. Lahko se jih montira tako na notranjo stran prostora, kot tudi zunanjo. Pri zunanji montaži dosežemo maksimalen izkoristek po dolžini prostora. Rolo vrata nudijo dovolj prostora pod stropom za stropne regale ali osvetlitev.

rolo_vrata_bortega_6

Ročno dvigovanje

V primeru izpada električne energije, vrata preprosto dvignete ali spustite z priloženo natično vrtljivo palico, zobniški reduktor pa bo dvig tudi velikih vrat spremenil v preprosto opravilo.

rolo_vrata_bortega_7

Varnost

Varnostni sistem proti vlomu je zagotovljen saj so v rolo vratih serijsko vgrajene protivlomne vzmeti, ki prepričujejo dvig lamel, ko so le-te spuščene.

rolo_vrata_bortega_8

Poleg senzorskega varovala pri spuščanju vrat, je možno dokupiti tudi varovalni sistem s tlačnim stikalom, ki v primeru da spodnja letev rolo vrat naleti na oviro, ustavi spuščanje vrat.

rolo_vrata_bortega_9

Dodatne možnosti za odpiranje in zapiranje vrat so poleg daljinskih upravljalcev kodna stikala ali stikala na ključ, ki so montirani na zunanji strani . Na notranji strani pa vrata upravljamo s stenskimi stikali.

rolo_vrata_bortega_10 rolo_vrata_bortega_11

Pomični navijalni mehanizem

Pri običajni višini vrat za osebna vozila se lamele na osi navijejo do debeline 30 cm . V Industrijskih prostorih pa višina velikokrat presega tri metre, zato je tudi premer navitih lamel večkrat preseže 30 cm. Pri industrijskih vratih je zato kaseta rolo vrat 36 x 36 cm ali 44 x 44 cm in omogoča delovanje do petih metrov višine. Kanal ali vodilo po katerem se spuščajo vrata so zaradi večje oddaljenosti od sredinskega vpetja osovine v kaseti izpostavljene večjim obremenitvam, zato za daljšo življensko dobo lamel, vodil in ostalega mehanizma pri višjih vratih uporabljamo sistem premične osovine.

rolo_vrata_bortega_12

montaza

Naroči montažo

To give you a good idea of exactly what the research paper author isalso, he/she is usually essay writer free a native speaking English speaker who also knows the English vocabulary.

Izbira barve vrat je vaša, skrb za kakovost, ki vam jo ponujamo pa naša!