They get all of their bad ideas in their heads, and they essay writing service free forget that they are composing an essay in the first place.

 

 

Kolikokrat ste ponoči ob zvoku nadležnega brenčanja sklenili, da boste jutri temu naredili konec.
mi smo samo nekaj klikov stran : kontaktirajte nas

 

 

Nepogrešljiv dodatek Vašim oknom in vratom v poletnih nočeh. Danes novejša okna z novimi načini in sistemi zapiranja tesnijo veliko bolje in se prezračevanje priporoča pogosteje kot včasih.  S tem je vdor insektov še pogostejši. Zaščitite svojo družino.

Komarniki

  S komarniki na oknu ali vratih boste varni pred vsemi vrstami mrčesa in insekti podnevi in ponoči. Rešitev je trajna, ne potrebuje vzdrževanja in kar je pomembno je tudi, da je okolju prijazna saj kemične sestave insekticidov škodujejo Vam in naravi.

  Ogrodje komarnika je izdelano iz ekstrudiranega aluminija, zato ne rjavi, ne zbledi in je na voljo v beli, rjavi ali srebrni barvi brez doplačila. S prašnim barvanjem v RAL barvnem sistemu, ogrodje komarnika lahko prilagodimo na vsako drugo barvo.


  Bortega-boris cebulj sp Rolete komarniki on Vimeo.

   

Kako izbrati pravo vrsto komarnika?

Komarnike potrebujete v tistih prostorih, ki jih želite zračiti. izbirajte glede na potrebo po dvigovanju (zalivanje rož na zunanji strani okna), pogostost odpiranja, velikost, dostopnost okna z zunanje strani (klet, pritličje – zalivanje rož). Najbolje je, da so komarniki spuščeni vso sezono, ob koncu pa jih zložite (rolo), snamete (fiksni) ali demontirate (drsni, nihajni – Amerika vrata).

  Za katero vrsto komarnika se odločiti na OKNIH?

 • rolo komarnik: priporočljiv, če želite pogost dostop do zunanjosti – npr. za zalivanje rož na zunanji okenski polici;
 • fiksni komarnik: ne da se spuščati ali dvigovati. Primeren je za okna, za katera ne potrebujete dostopa do zunanjosti. Po potrebi ali ob koncu sezone se fiksni komarnik enostavno sname z okna. V primerjavi z rolo komarnikom je cenovno ugodnejši in enostavnejši za čiščenje. Na kletnih oknih fiberglass mrežico lahko zamenjamo s kovinsko za zaščito proti glodalcem.
 • integrirani komarnik: to je komarnik, ki je vgrajen v zunanja senčila (v roleto ali krpan žaluzijo). Če se odločate za nova zunanja senčila, potem vam vsekakor svetujemo, da jih v izbranih prostorih dopolnete z integriranimi komarniki. Naknadna vgradnja v roletno kaseto je namreč možna samo v omejenih primerih.

  Za katero vrsto komarnika se odločiti pri VRATIH?

  Pri odločitvi sta najpomembnejša dva kriterija: širina vrat in pogostost odpiranja

 • samozapiralna komarnik vrata: primerna do širine 120 cm; za pogosto odpiranje in prehode skozi balkonska vrata
 • drsna komarnik vrata: do širine 500 z več paneli; za pogosto odpiranje
 • klasični rolo komarnik za odpiranje gor-dol: do širine 160 cm; za manj pogosto odpiranje
 • bočni rolo komarnik za odpiranje levo-desno: do širine 140 cm; za manj pogosto odpiranje
 • fiksni komarnik: do širine 160 cm; se ne odpira. prezračevanje na francoskih balkonih

Majhen strošek, brezkrbni poletni večeri!