Project Description

 

Zunanje Krpan žaluzije – nadometne :

Krpan žaluzije je možno vgraditi na okna ko je objekt že končan. Izvedba je takrat nadometna z vidno aluminijasto masko, ki pokriva dvignjene žaluzije. Višina maske je odvisna od višine okna. Odmik žaluzije od okna je 12 cm, razen v kombinaciji s komarnikom.

Za natančno uravnavanje svetlobe s spreminjanjem naklona lamel ter obenem dobra zaščita pred vročino, je prava izbira zunanja Krpan žaluzija. Krpan žaluzije so robustno senčilo primerne tudi za površine večje od 10 kvadratnih metrov in širine v enem kosu do štirih metrov. Zunanje žaluzije Krpan prostor dobro senčijo vendar ga ne zatemnijo. Za popolno zatemnitev izberite zunanje rolete, ki ne samo poleti, pač pa predvsem pozimi pripomorejo k veliki energetski učinkovitosti.

krpanke_2     20130603_103034

Krpan žaluzije so montirane na zunanji strani okna in tako preprečujejo nastanek efekta tople grede v prostoru.

Zakaj Krpan žaluzije ?

  • primerne za senčenje večjih površin,
  • nastavljiv naklon lamel za pravo mero svetlobe
  • izredno vzdržljive tudi ob močnih sunkih vetra,
  • možnosti podometne izvedbe (dvignjene žaluzije se skrijejo pod fasado),
  • možnost barvanja stranskih vodil in pokrova v vsak odtenek RAL lestvice,
  • možnosti nadgradnje ročne regulacije z elektromotorjem ter povezava z daljinskimi upravljalci ali stikalnimi urami za daljinsko upravljanje.
  • servis z zunanje strani
  • možna kombinacija s komarniki

   

  Višina ki jo zavzame  DVIGNJENA KRPAN ŽALUZIJA.  Tabela za izdelavo nadometnih mask:

   

  Višina okna –

  žaluzije v cm

  Višina maske v cm

  – lamela 65

  Višina maske v cm

  – lamela 80

  100 15 14
  130 18 16
  160 21 18
  190 24 20
  210 27 22
  230 30 24
  250 33 26
  280 36 28

   

   

   

  KOMBINACIJA S KOMARNIKI: 

  ROLO KOMARNIK: Tako nadometna kot podometna izvedba Krpan žaluzij, omogoča  kombinacijo s komarniki. Pri podometni varijanti se večkrat uporablja rolo komarnik, za nemoteno delovanje obeh pa mora biti podometna škatla  večja. OB MERITVI NE POZABITE OMENITI NA KATERIH OKNIH BI ŽELELI IMETI KOMARNIK, da se pravi čas  izdela primerna dimenzija podometne škatle. Rolo komarnik je mreža iz steklenih vlaken, ki se zvije v kaseto. S potegom do spodnjega dela okna  preprečuje vdor  insektom in je nepogrešljiv dodatek spalnih prostorov.

   

              zaluzija_vidna_maskav  zaluzija_krpan 150_KOM

   

   

  DRSNI KOMARNIK  je druga možnost kombinacije s Krpan žaluzijami. Primeren za balkonska vrata, kjer je Krpan žaluzija z enega kosa montirana na dvodelnih balkonskih vratih. Drsni komarnik se lahko vgradi med žaluzijo in okno, v širini enega dela balkonskih vrat (ENOJNI DRSNI KOMARNIK) ali (DVOJNI DRSNI KOMARNIK), kadar za zračenje odpirate oba krila balkonskih vrat. Ščetinasta tesnila na stiku komarniškega ogrodja z oknenskim ui onemogočajo vstop insektom.