Project Description

Podometni sistem je primeren pri vaši novogradnji ali adaptaciji pri kateri boste obnavljali tudi fasado. Predokenske podometne rolete so namenjene vgradnji na zunanji okenski okvir pred izdelavo fasade z namenom da omet roletno omarico prekrije, tako da ni vidna. V primeru popravil se servisni pokrov odpira na spodnji strani kasete, dostopen na zunanji strani. Na voljo sta dve različni kaseti. 90 stopinjska z ravnimi linijami ali 20 stopinjska za več svetlobe v prostoru in še večjo čvrstost servisnega pokrova za zelo široka okna.

Da roletna omarica ne prekriva okna, je potrebno okensko preklado zidarko pripraviti za podometni sistem vgradnje rolet

Spuščena podometna roleta pozimi pomeni prihranek toplote. Izguba skozi steklene površine se zmanjša tudi do 30%, kar znatno vpliva na znižanje stroškov ogrevanja. Alu rolete se zaradi boljše izolativnosti večkrat vgrajuje kot pvc rolete.

Kombinacija rolet in komarnikov v isti škatli je priporočljiva na oknih, ki jih odpirate za zračenje. Integriran rolo komarnik ponuja praktično rešitev. Pozimi, ali ko ga ne potrebujete, se preprosto zvije v roletno kaseto do naslednje uporabe.

Regulacija ročna ali z elektromotorji na stikalo ali daljinski upravljalec.

predokenske_podometne_omarice 20, 90_    WZI-22287v3_01_449bb64ddd

 

Lastnosti podometnih rolet:

  • kaseta skrita pod fasado z naslonskim kotnikom za lažjo obdelavo
  • servisni pokrov iz ekstrudiranega aluminija, možnost kombiniranja s fasado v poljubni barvi z RAL lestvice
  • kakovostni aluminijasti deli
  • hitra montaža
  • možna vgradnja integriranega rolo komarnika (naknadna vgradnja v omejenih primerih)
  • dodatno povečanje varnosti
  • različne možnosti regulacije
  • servisiranje iz zunanje strani

Zidarska priprava za podometne rolete:

Okenski profili so visoki od sedem do deset centimetrov in seveda nižji kot višina roletne kasete. Ker ne želimo da spodnji rob kasete seže v stekelni del okna, je potrebno celotno roletno kaseto dvigniti preko okna v preklado. Zato se že v fazi gradnje betoska preklada nad oknom izdela s povišanim zunanjim delom. Za preprečitev toplotnih mostov je zelo pomembno, da je celotni del preklade za roletno kaseto dobro izoliran (stiropor, stirodur, sendvič izolacijske folije,…)

okrogla_skatla.jpg 22 podometna ROLO OMARICA- POVIŠEK

Različne višine okna določajo različne velikosti kasete za rolete. Velikost kasete spreminja višino povišanga dela, debelina predvidene fasadne izolacije pa globino. Zaradi različnih roletnih kaset se dimenzija poviška prilagodi velikosti kasete, s tem pa nastanejo tudi razlike v globini same vgradnje okna. Prekladni povišek se največkrat izdela enotno za celo hišo, da so okna in vrata enakomerno zamaknjena po globini in da so okenske police enakih globin. Enotno dimenzijo poviška določajo najvišja okna ali vrata v hiši. Če je predvidena izolacija 20 cm ali več, je okno lahko montirano na zunanjo linijo zidu, roletna podometna kaseta pa nad okno na zid.

Dimenzije roletnih kaset

13,7 x 13,7

16,6 x 16,5

18 x 18

višina okna v cm – do višine 140 227 306
maksimalna višina s kaseto v cm (okno in povišek) 150 240 320
minimalna globina poviška v cm (od končnega sloja fasade do roletne kasete) 15,7 18,5 20
minimalna višina poviška v cm (od okna do vrha roletne kasete) 9,7 12,5 14