Project Description

 

Zunanje Krpan žaluzije – podometne :

 

Podometne žaluzije Krpan se vgrajujejo po vgradnji oken in pred izdelavo fasade, zato je ta način primeren za novogradnje. Namen podometne vgradnje je, da se dvignjena žaluzija skrije v  kaseto nad okno. Za podometno vgradnjo žaluzij je pogojeno, da imamo podometno kaseto možnost  montirati nad okno. Zato že v fazi gradnje izdelamo prostor v prekladi ali pa vgradimo okno vzporedno z zunanjo linijo zidu.

Pred fasado se nad okno vijači samo kaseta, v katero se dvigne žaluzija, po zaključenih fasaderskih delih pa ponovno  izmerimo še širino žaluzij in jih izdelamo po fasadnih odprtinah.

POMEMBNO: Površina okenske preklade za kaseto žaluzije mora biti izolirana. Zadostuje že vsaj 3 cm izolacijskega materiala, ki prepreči nastanek toplotnih mostov.

KRATER sistem pa je podometna Krpan žaluzija, ki se  montira kompletno pred fasado, vodila po katerih se spušča žaluzija pa so skrita v fasadi. Podometna maska z vodili in žaluzija se montira istočasno, tako da žaluzije KRATER uporabljate že pred končano fasado.
nadometna_krpan_bortega nadometna_krpan_bortega_1  nadometna_krpan_bortega_2

 

Višina ki jo zavzame  DVIGNJENA KRPAN ŽALUZIJA.  Tabela za izdelavo podometnih mask:

 

Višina okna –

žaluzije v cm

Višina maske v cm

– lamela 65

Višina maske v cm

– lamela 80

100 15 14
130 18 16
160 21 18
190 24 20
210 27 22
230 30 24
250 33 26
280 36 28

 

 

 

KOMBINACIJA S KOMARNIKI: 

ROLO KOMARNIK: Tako nadometna kot podometna izvedba Krpan žaluzij, omogoča  kombinacijo s komarniki. Pri podometni varijanti se večkrat uporablja rolo komarnik, za nemoteno delovanje obeh pa mora biti podometna škatla  večja. OB MERITVINE POZABITE OMENITI NA KATERIH OKNIH BI ŽELELI IMETI KOMARNIK, da se  izdela primerna dimenzija podometne škatle. Rolo komarnik je mreža iz steklenih vlaken, ki se zvije v kaseto. S potegom do spodnjega dela okna, preprečuje vstop vsem insektom in je nepogrešljiv dodatek spalnih prostorov.

zaluzija_podometna_maska                      zaluzija_krater_mini_130_KOM

 

kaseta brez komarnika                              kaseta v kombinaciji z rolo komarnikom

 

DRSNI KOMARNIK  je druga možnost kombinacije s Krpan žaluzijami. Primeren za balkonska vrata, kjer je Krpan žaluzija z enega kosa montirana na dvodelnih balkonskih vratih. Drsni komarnik se lahko vgradi med žaluzijo in okno, v širini enega dela balkonskih vrat (ENOJNI DRSNI KOMARNIK) ali (DVOJNI DRSNI KOMARNIK), kadar za zračenje odpirate oba krila balkonskih vrat. Ščetinasta tesnila na stiku komarniškega ogrodja z oknenskim ui onemogočajo vstop insektom.

drsni_komarnik_primer