Lamelne zavese

Lamelne zavese so enostavno in praktično senčilo, idealna izbira za poslovne prostore, uporabite pa jih lahko tudi v stanovanju. Sodijo med senčila, namenjene zasenčevanju srednjih in večjih steklenih površin. Vertikalni tekstilni trakovi so antistatični, zato se na njih ne nabira prah. Obešeni so na regulacijsko karniso montirano na strop ali steno, s potegom regulacijske vrvice pa spreminjamo naklon trakov in v prostoru ustvarimo prijeten svetel ambient. Trakovi so dobavljivi v treh dimenzijah: 64 mm, 89 mm in 127 mm. Manjša ko je površina ki jo želite zasenčiti, ožje trakove priporočamo.

Izdelava je možna tudi v kotni izvedbi tako, da so primerne tudi za vaše mansardne prostore.

lamelne_zavese_bortega_1

Zanesljiv in preprost mehanizem, barvni odtenki, preprosto vzdrževanje ter relativno nizka cena, lamelne zavese vse večkrat nadomestijo klasične zavese po sejnih sobah, pisarnah in stanovanjskih prostorih.

MEHANIZEM regulacije lamelnih zaves je preprost a učinkovit, saj služi za odpiranje in zapiranje lamel ter regulacijo oziroma pretok svetlobe s spreminjanjem naklona trakov. Karnisa lamelne zavese je iz aluminija in pritrjena na strop ali steno.

lamelne_zavese_bortega_2

NABOR MATERIALOV

  • standardni materiali
  • naravne tkanine
  • tehnične tkanine

Standardne tkanine so mešanica poliestrov in nudijo izjemno široko paleto barv ter vzorcev. Zelo priljubljene za ustvarjanje kontrastov, popestritev prostora, dobrodošle v otroških sobah, prav tako tudi v poslovnih prostorih, kjer prevladujejo umirjene elegantne barve, kot sta bela in siva.

lamelne_zavese_bortega_3

Pri tehničnih tkaninah so v ospredju screen materiali v različnih gostotah tkanja in odtenkih z različnimi karakteristikami glede propustnosti svetlobe. Prednost teh tkanin pred dekoracijo ima vsekakor funkcionalnost, saj med vsemi najbolje preprečuje vdor sončnih žarkov, segrevanja in bleščanja. Zato so zelo primerni v prostorih z delom za računalnikom ker razprši prekomerno svetlobo. Poleg tega je znana še opal folija, ki dobro senči, omogoča nemoteno delo z računalnikom, pušča pa pogled navzven. Deluje po principu zatemnjenega stekla.

Naravne tkanine postajajo vse bolj privlačne za širšo populacijo. V obdobju, ko nas prehiteva čas, se radi vračamo k naravi. Občutek domačnosti omogočajo senčila iz naravnih materialov. Les, juta in papir obdelani s sodobno tehnologijo na način, da služijo tudi na področju senčenja, hkrati pa ustvarjajo prijetno toplo okolje. Primerno za vse stile, saj gre ob primernem izboru tipa in barve senčila naravno z roko v roki s sodobnim načinom gradnje.

Lamelne zavese v veliki meri ustavijo sončne žarke, vendar ne ustavijo toplotno – sevalnega učinka sonca skozi steklo tako, da brez kvalitetnih zunanjih senčil, ne ustvarite toplotne izolacije.

Panelne zavese

PANELNE ZAVESE Nizozemskega proizvajalca Coulesse predstavljajo sinonim dovršenega senčila za večje steklene površine; drsna vrata, panoramska okna, steklene stene. Trakovi so široki od 30 cm naprej in običajno razdeljeni vsaj v dva trakova, in so večkrat v različnih barvnih tonih. Trakovi so vpeti v večtirne karnise in se premikajo levo desno z ročnim potegom ali pa zaporedno potegnemo celo kaskado s palico. Za težje dostopne panelne zavese uporabimo elektromotor.

panelne_zavese_bortega_1

Poleg tega s panelnimi zavesami pregradimo prostor, zakrijemo kar želimo prikriti ali se zgolj poigramo s prostorom, ustvarimo nov ambient po trenutnem navdihu in ga kadarkoli spremenimo.

TKANINE so različne z nešteto možnosti kombiniranja.
Zelo priljubljene so moderne tkanine, ki so prosojne in poslikane ali obogatene zgolj z reliefnim vzorcem v barvi podlage ali z nežnim vezenjem. Še vedno pa se največ uporabljajo polprosojni in neprosojni materiali, ko želimo zastreti ali zatemnilni spalne prostore.

panelne_zavese_bortega_2

 

Za vse ljubitelje naravnega so na voljo materiali iz naravnih tkanin v različnih barvah in strukturah. Lahko se odločimo za kombinacijo različnih barv, za ponavljane določenega zaporedja ali za preprosto eleganco v eni barvi. Zelo zaželjena je kombinacija enobarvnih panelov, ki jih popestrimo z enim ali več barvnim oz. strukturnim panelom. Enako tkanino lahko uporabimo za manjša okna, na katera namestimo roloje, ki so za manjše površine bolj praktični. Zato kombinacije dnevnih in kuhinjskih prostorov ne predstavljajo nikakršne prepreke.

UPRAVLJANJE panelnih zaves je ročno, tako da se posamezni paneli lahko pomikajo ločeno, kar je včasih tudi bolj praktično, saj lahko panele enostavno pomaknemo tja, kjer želimo zasenčiti, del stekla pa pustimo popolnoma nezastrto.
Drugi način upravljana je z upravljalno palico, pri čemer so paneli med sabo povezani in se odpirajo ter zapirajo zaporedno.
Kadar pa ročni način ne zadovolji ali enostavno ni mogoč zaradi oddaljenosti, je zelo dobrodošel elektro pogon.

panelne_zavese_bortega_3

montaza

Naroči montažo

Som kan hindre ham i at få lov til at tage https://betroetapotek.com eller følelse af håbløshed, og et pessimistisk livssyn eg at tage en tablet forårsager ikke i sig selv erektion. Lægemidlet er effektiv til enhver grad af erektil dysfunktion.

best website to pay someone to write paper

servis

Naroči servis

Majhen strošek, prijeten dom!