Project Description

Rolo komarnik

Rolo komarnik je praktična rešitev na oknih, kjer je potreben pogost dostop do zunanje strani okna ali odpiranje za zalivanje rož. V zimskem času ko komarnikov ne potrebujemo, mreža ostane zvita v kaseti do naslednje uporabe. Preprost mehanizem. S potegom vrvice izvlečemo mrežo iz kasete do spodnjega položaja ki ga določimo ob montaži. S ponovnim pritiskom na zaključno letev se mreža iz spodnje lege navije v kaseto. Zaključna letev in stranska vodila imajo v utorih krtačna tesnila za popolno tesnenje pred mrčesom.

NAJVEČJE DIMENZIJE: ŠIRINA 180 CM, VIŠINA 240 CM

Nudimo rešitev, ki zagotavlja 100% zaščito.

rolo_komarnik_bortega_5 rolo_komarnik_bortega_6

Vodila in kaseta iz ekstrudiranega aluminija zagotavljajo trajnost, možno jih je obarvati v katerikoli ton RAL lestvice.

Mrežica komarnika je izdelana iz steklenih vlaken, zato je zredno močna, optimalno napeta in odporna na vremenske vplive, na voljo pa je več vrst materialov za mrežico.

ral_lestvica_bortega material-mreže-komarnik-Bortega

Rolo komarnik omogoča vertikalno in horizontalno odpiranje. Horizontalni komarnik se z vrha potegne proti okenski polici je bolj primeren za zaščito na oknih, vertikalni komarnik pa za vrata, da se ni potrebno vsakič sklanjati da ga dvignemo ali spustimo pač pa ga iz strani izvlečemo iz kasete, ki je vertikalno privijačena na okvir vrat. Za širša balkonska vrata (nad 140 cm) komarnik izdelamo z dveh delov, da se za prehod odpre samo en del, za izdatno zračenje pa so lahko hkrati odprta oba krila vrat.

NAJVEČJE DIMENZIJE: ŠIRINA VRAT 140 CM, VIŠINA 240 CM

 

rolo_komarnik_bortega_3 rolo_komarnik_bortega_4

Upravljanje s “klik” zaskočnim sistemom: S potegom vrvice izvlečemo mrežo iz kasete do spodnjega položaja, ki ga določimo ob montaži. S ponovnim pritiskom na zaključno letev se mreža iz spodnje lege zvije v kaseto. Krtačna tesnila v vodilih in zaključni zaskočni letvi povsem preprečijo vdor insektom, zato je komarnik…

…nepogrešljiv pripomoček poletnih noči.

rolo_komarnik_bortega_1 rolo_komarnik_bortega_2

Rolo komarnik lahko izdelamo v kombinaciji s Krpan zunanjimi žaluzijami in vsemi vrstami rolet in je priporočljiv dodatek predvsem v spalnih prostorih in na oknih, ki jih odpirate za zračenje.

  • Primeren je za okna, kjer pogosto potrebujete dostop do zunanjosti.
  • Mreža teče po vodilih s ščetkami in se navija v rolo omarico. Ščetke onemogočajo vstop mrčesu in protivetrno zaščito.
  • Upravljanje s potezno vrvico; v spodnjem položaju se zaustavi s klikom.
  • Dimenzija omarice 60 x 40 mm.
  • Izvedljivo tudi za vrata do širine 140 cm z vertikalno omarico.
  • Mreža je izdelana iz steklenih vlaken, zato je obstojna in vzdržljiva. Barva mreže grafitno siva.
  • Osnovne barve okovja: bela, srebrna, čokoladno rjava, z doplačilom vse RAL barve